Min baggrund

 

Jeg hedder Natascha Blak Fyrst Christensen.

Jeg er en ildsjæl, når det kommer til arbejdet omkring børn og voksnes følelsesliv, udvikling og trivsel. Jeg har dedikeret mit fokus her, fordi psykologisk smerte blandt andet frembryder, når vi ikke lever i overensstemmelse med vores følelsesliv. Jo bedre vi kommer i kontakt med vores følelser, kroppen og behov, des bedre kan vi leve livet i balance og med nærvær.

Min metode bygger på forskellige tilgange inden fra psykologien koblet med den praksiserfaring, som jeg har opbygget. Jeg inddrager elementer fra både udviklingspsykologi og psykoterapi koblet med min viden fra mentaliseringsbaseret teori og praksis.

Mentaliseringsbaseret tilgang handler om, hvordan vi forstår vores egen og andres handlinger (adfærd) ud fra de mentale tilstande, der kan ligge bag. Mentale tilstande er bl.a. følelser, tanker, ønsker og psykologiske behov. Mentalisering er en forestillingsevne, der er afhængig af vores evne til at regulere følelser og vores tilknytningssystem. Det lille spædbarn træner allerede fra tidlig færd sin evne til at regulere følelser. Det sker, når omsorgspersonen tilbyder barnet måder at være sammen på, hvor følelseslivet spejles og udfordres på passende vis – afstemt ud fra de forskellige situationer, der opstår i tilværelsen (Fonagy & Bateman, 2012).

 

Mit erhvervsliv

  • Før uddannelsen til psykolog har jeg arbejdet i daginstitutionsverdenen og inden for specialområdet omkring børn med diagnoserne ADHD og gennemgribende udviklingsforstyrrelse i Aarhus Kommune.
  • Jeg har 7 års erfaring fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Vejle, Syddjurs, Silkeborg og senest i Skanderborg PPR, hvor jeg har:
    • afholdt samtaler og rådgivet børn, unge og deres forældre
    • udarbejdet Pædagogiske Psykologiske Vurderinger (PPV)
    • undervist i mentalisering og følelsesmæssig udvikling
    • superviseret personaler i skoler og dagtilbud
    • erfaring med vejledning til forældre omkring børn med specifikke kognitive vanskeligheder og bevægelseshandicap
  • I mit terapeutiske virke har jeg arbejdet hos Institut for Relationspsykologi, hvor fagprofessionelle med stressbelastningsreaktion har kunnet henvende sig via Aarhus Kommunes sundhedsordning.
  • Aktuelt samarbejder jeg med WeCare og Dansk krisekorps, hvor jeg hjælper mennesker i livskrise både ved online og fysisk fremmøde

Desuden åbnede jeg platformen: http://www.følekassen.dk i december 2021, som skal videreudvikles, når tiden er til det.

 

Autorisation

Jeg er autoriseret ved Psykolognævnet i 2018, og arbejder ud fra psykologloven, som blandt andet foreskriver, at psykologer er forpligtet til at udvise omhu og samvittighedsfuldhed. Jeg sikrer løbende min faglige og personlige udvikling.


Kompetencer

Jeg har i flere år gået i egenterapi og supervison hos Specialist i psykoterapi Helge Lassen og osteopat Lasse Friis ved ENOK osteopater. I 2023-2024 har jeg taget kurser og fordybet mig i online terapi, hvorfra jeg kan hjælpe mennesker i hele landet.

 

Oplysning om tavhedspligt

Jeg har tavhedspligt, der reguleret i forhold til Sundhedsloven. I enkelte tilfælde kan en psykolog være forpligtet til at bryde sin tavhedspligt (se link herunder). Du kan desuden finde min privatlivspoltik på hjemmesidens forside: